Waar kan ik je mee helpen?

Vanuit mijn opgebouwde kennis en ervaring als ondernemer help ik ondernemers meer succesvol te worden, persoonlijke ambities concreet te maken en te realiseren. Het uitgangspunt daarbij is dat succes nooit vanzelf sprekend is en altijd het resultaat zal zijn van een goed idee, een doordachte aanpak, de juiste mensen en aandacht voor branding. 


Advies

Als adviseur werk ik in eerste instantie vanuit de vraag van de opdrachtgevers en dat kan zeer divers zijn. 

 • Begeleiding van DGA's en management bij de inrichting en de groei of transformeren van de organisatie
 • Strategische herpositionering.
 • resultaat verbetering.
 • Reorganisaties en organisatie ontwikkeling.
 • Meer grip willen hebben op Business en Finance
 • Verbeteren van de gewenste kwaliteit van de dienstverlening.
 • Begeleiding bij het realiseren van de groei en uitbouw van de organisatie.
 • Markt propositie verbeteren en uitwerken (afstemming vraag en aanbod)
 • Begeleiding bij persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling
 • Ontwikkelen van persoonlijke en team (commerciële) skills.
 • Structurering bedrijfsvoering en inrichting administratieve organisatie
 • Business Forecast, Planning & Control
 • Opzet & Uitvoering Management Rapportages

 

Management

Vernieuwen en verbeteren!

Op het snijvlak van marktontwikkelingen en gekozen business proposities is er altijd ruimte voor verbetering, verandering en dienen zich daarbij altijd nieuwe kansen aan, waar je wel of niet iets mee wil doen. Ik werk graag samen met de ondernemer(s) en managementteams, wat betreft het waarmaken van gezamenlijke ambities en een gedragen plan om daar te komen. Overtuiging is winnen! Overigens hoef je niet slecht te zijn om beter te worden.

 • Begeleiding van (commerciële) managementteams en sr. professionals om de commerciële effectiviteit te vergroten en verbetering van de aansluiting te realiseren tussen klantvraag, klantwaarde en operatie.
 • uitwerken/uitvoeren verbeter projecten/programma's.
 • Inrichting van processen, operationele uitvoering en communicatie, stakeholder management behalen doelstelling.
 • Opzet en uitwerking jaar (fin.) plannen/budgetten

 

Interim-Management

‘De executie van een nieuwe strategie of uitbouw van de organisatie slaagt pas als deze wordt gedragen door de mensen die het potentieel zien om mee te doen en mee willen groeien.’

Ik ben een bevlogen en ervaren Executive, gedreven om een gestelde ambitie, gekozen strategie, voorziene transformatie of plan te doen slagen. Als manager heb ik mijn ervaring liggen binnen de zakelijke dienstverlening en informatie-technologie. Daarbij heb ik een gedegen ervaring in zowel een corporate setting als ook scale up omgeving. Mijn kracht is het vertalen van ideeën of visie naar een realiseerbare strategie en aanpak waarbij ik het management en medewerkers weet te inspireren voor de uitvoering ervan. Mijn kracht ligt omsloten in het sterk conceptueel denken richtingbusinessmodellen en beschikt daarnaast over een pragmatische en gedreven aanpak voor wat betreft de realisatie en uitvoering. Ik werk graag oplossingsgericht om snel tot het gewenste succes te komen en focus daarbij op zaken die daarvoor naar mijn idee nodig zijn.  

Als ondernemer en manager ben ik thuis in strategische ontwikkeling vraagstukken of (volledige) her-oriëntatie, ook als CEO in turn around of herstructurering van een bedrijf. Ik heb een sterk functionele  track in Startups, Scale Up, Business innovaties, Sales proposities en business branding. Daarbij gebruik ik een holistische (samenhangende) aanpak waarbij alle bedrijfsmiddelen worden meegenomen om de doelstelling te doen slagen.

 

 

Coaching

Werken vanuit je eigen kracht, grenzen verleggen, de leiding hebben en vertrouwen.... het wegnemen van beperkende overtuigingen binnen het eigen denken of juist meer inzicht brengen, maakt de weg vrij voor de verandering die nodig is om ambities waar te maken. 

 

Persoonlijke coaching

Op welke wijze groei je mee met het bedrijf en wat vraagt dat persoonlijk van je?

Hoe ga je om met verschillende belangen, en hebben mensen binnen het bedrijf nodig?

Jouw rol, ondernemen en leidinggeven vraagt veel meer van je dan je soms wil aannemen, buiten je werk gaat ook alles door. Werk-Privé ligt in elkaars verlengde en de vraag is dan ook, hoe doe je dat? Dé perfecte ondernemer, papa/mama, levens partner en of sporter...... bestaat niet, en je zal ergens water bij de wijn moeten doen al wil je dat niet. Daarnaast, al ga je de hele dag met mensen om, ondernemen is een eenzame job. "Samenwerken" is niet altijd even makkelijk met elkaar, en ook daar kan je nog veel bereiken als je daar voor open staat. In zo'n geval is het wel lekker als je in vertrouwen wat kan sparren met je persoonlijke business coach!

 

Team coaching

Als team bouw je gezamenlijk  aan het bedrijf en heeft ieder zijn of haar rol. Besluitvorming en intern en externe communicatie vraagt een goede onderlinge verhouding en afstemming. Onderling vertrouwen en elkaar ondersteunen daar waar nodig is iets wat op zijn tijd onderdruk kan komen te staan en dan juist aandacht voor moet zijn in plaats van het op zijn beloop laten. Hoe wordt de onderlinge samenwerking ervaring en is er jou de juiste sfeer? Ga je nog altijd samen de zelfde richting uit en welke belangen zijn daarbij aan de orde? Het bijeen brengen en houden van het team is dan mijn uitgangs punt, maar soms loopt het ook wel eens anders en moeten er moeilijke beslissingen genomen worden welke effect hebben op bestaande gemaakte afspraken. In dit soort zaken kan je als "onafhankelijke" business coach juist het verschil maken en zaken op de juiste wijze begeleiden.

 

Coach gesprekken kunnen op locatie maar ook bij ons in Amerongen ben je van harte welkom. Tijdens het wandelen in de mooie bossen en natuur in Amerongen bereik je net wat meer afstand om vervolgens met meer inzicht voor je zelf verder te komen. We lopen en denken daarbij graag vooruit en oplossingsgericht.